Sparen

Een appeltje voor de dorst...

Geld Sparen? Wij helpen u aan de hoogste spaarrente

Geld sparen is in veel opzichten verstandig, maar hoe spaart u het beste en krijgt u de hoogste rente op uw spaargeld? Daar kunnen wij u mee helpen. We bekijken samen uw spaardoelen en kiezen de best passende spaarvorm met de hoogste spaarrente.

Spaarvorm afhankelijk van spaardoel

Spaart u voor onvoorziene omstandigheden, zodat u geld achter de hand heeft als bijvoorbeeld de wasmachine het begeeft? Dan is het belangrijk dat u op zo’n moment direct en zonder voorwaarden bij uw spaargeld kunt. Voor een spaardoel op de langere termijn, zoals de studie van uw kinderen of een dure reis, is het juist weer prima als het geld voor een langere periode vast staat. U kunt dan kiezen voor een deposito of een spaarplan bij een verzekeraar. U maakt over het algemeen namelijk meer rendement bij het kiezen voor een spaarvorm waarin het geld voor een langere periode vast staat. Onze adviseurs brengen voor u de diverse spaarvormen in kaart en kiezen samen met u (een combinatie van) de spaarvormen die het beste bij uw wensen en vermogen aansluiten.

Spaarvormen en rendement

De hoogte van het rendement op spaargeld kan sterk verschillen per spaarvorm en per bank. De meest gebruikelijke spaarvorm is de spaarrekening zonder stortings- en opname beperkingen. Indien u wel genoegen neemt met beperkingen, kunnen banken u een hogere rentevergoeding geven. Door te kiezen voor een deposito met een looptijd van meerdere jaren, zal de bank u een aanzienlijk hogere spaarrente aanbieden. Het nadeel van deze spaarvorm is dat u meerdere jaren niet aan het geld kunt komen.  Voor het reserveren van geld voor na uw pensionering zijn juist weer andere financiële producten het meest geschikt.

Financiële planning

Sparen is een belangrijk onderdeel van uw financiële planning. Ook fiscaal is het slim om advies in te winnen, want in sommige gevallen is er belasting verschuldigd over spaargeld. Wij adviseren u graag over sparen en het beperken van de fiscale gevolgen van het bezitten van spaargeld.

Meer informatie in ons dienstverleningsdocument

In ons dienstverleningsdocument leest u alles over onze dienstverlening Bekijk nu